06-21822629 info@equiflexible.nl

Zwangerschaps – & Hydrokussen massage

De zwangerschapsmassage/hydrokussenmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie. Het zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Deze massage is ook zeer geschikt voor mensen die niet comfortabel op de buik kunnen liggen, of klachten hebben in de onderrug.

Meer over zwangerschaps – & hydrokussen massages

Wat is een hydrokussen?

Een hydrokussen is een warmwater kussen die voor ¼ gevuld is met warm water. De temperatuur van het water ligt tussen de 30 en 40 graden. Doordat het kussen voor een kwart gevuld is met warm water, heb je het gevoel dat je aan het ‘floaten’ bent. Een heel rustgevende ervaring! 

 

Waarom een hydrokussen massage?

Door de warmte ontspannen de spieren sneller en worden ze in combinatie met de massage sneller soepel. Het lichaamsgewicht zorgt voor een perfecte druk, waardoor er bij de massage een diepere werking verkregen wordt in de spieren en het bindweefsel. Dit brengt je in een totale staat van ontspanning.  

 

Hoe wordt je gemasseerd tijdens een hydrokussen- of zwangerschapsmassage?

Het is een volledige lichaamsmassage van de voeten tot aan het hoofd. Er wordt tussen het kussen en het lichaam gemasseerd. Tijdens de massage worden je nek en rugwervels optimaal ondersteund en het is niet nodig om tijdens de behandeling om te draaien. Deze massage is heel fijn voor zwangere vrouwen, voor vrouwen die het niet prettig vinden om op hun buik te liggen en mensen met reuma, fibromyalgie en andere spier- en/of gewrichtsklachten. Uiteraard kan je tijdens de intake aangeven wat je specifieke klachten en wensen zijn zodat we daar de massage op af kunnen stemmen.  

 

Zwangerschapsmassage

De eerste 3 maanden van de zwangerschap mag er niet gemasseerd worden. De veranderingen in het lichaam zijn inspannend en vermoeiend en het lichaam werkt heel hard in dit proces. Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen er rugklachten en beenkrampen ontstaan. Massage kan die klachten verlichten. De laatste periode van de zwangerschap, past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderklachten. 

Tijdens de massage worden speciale handgrepen toegepast op rug, bekken en schouder. De buik wordt niet gemasseerd. De behandeling zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam. Hierdoor wordt je bewuster van de baby in je buik. 

 

Effecten massage

Uit onderzoek is gebleken dat massage tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op het beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is 

  

Een zwangerschaps- hydrokussen kan helaas niet in alle gevallen toegepast worden

Equiflexible behandelt alleen gezonde personen en stelt geen diagnoses. Als iemand één of meer contra-indicaties vertoont, dan zal er geen of gedeeltelijk geen massage gegeven worden. Bij twijfel over de gezondheidstoestand wordt altijd doorverwezen naar een specialist zoals een arts of een fysiotherapeut. Een massagebehandeling is dus geen vervanging van een consult door een specialist. Eventueel kan in overleg met de behandelend specialist wel een behandelplan opgesteld worden.

 

    Neem contact op

    Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
    Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

    8 + 11 =