06-21822629 info@equiflexible.nl

Stoelmassage

(in combinatie met triggerpoint massage)

Een stoelmassage is een activerende of ontspannende massage. Bij stoelmassage gaat het om de verbetering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde klachten zoals RSI, hoofdpijnklachten en symptomen en uitwerkingen van stress. Stoelmassage stimuleert de bloedsomloop en helpt bij het weer in balans brengen van het lichaam. Stoelmassage wordt gegeven op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest. De massagetechnieken van de stoel zorgen voor een rustgevend moment doordat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen.

Meer over stoelmassages

Voor wie is een stoelmassage bedoelt?

Voor iedereen! Een stoelmassage is erg laagdrempelig. Je kan de kleding gewoon aan houden, want de massage wordt over de kleding heen gegeven. Dit maakt de massage vooral erg geschikt voor op de werkvloer. Men krijgt weer even een ‘energy boost’ en RSI-klachten worden voorkomen.

 

 

Wat zijn de effecten van stoelmassage?

 • Ontspanning en wegnemen van spierspanning
 • (Werk) stressvermindering
 • Energieker voelen
 • Verminderen van schouder-, neken hoofdpijnklachten
 • Bevorderen van de afvoer van afvalstoffen
 • Verbeteren van de bloedsomloop
 • Het gevolg is: minder ziekteverzuim en verbeterde prestaties.

 

 

Hoe gaat een stoelmassage in zijn werk?

De massage duurt meestal tussen de 15 en 20 minuten. De massage kan ook langer duren als daar behoefte aan is. Voordat er met de stoelmassage begonnen wordt, wordt de zorgvraag besproken en gevraagd waar er behoefte aan is. Dit kan een specifieke klacht zijn, maar ook een pure ontspanningsvraag. Verder wordt er gevraagd naar de algemene gezondheid en wat je in het dagelijks leven doet. Dit om de belasting/belastbaarheid in beeld te brengen en of dit in relatie staat tot de zorgvraag. Vervolgens worden de spieren door middel van verschillende massagetechnieken los gemaakt. Ook kunnen desgewenst de triggerpoints behandeld worden.

 

 

De stoelmassage op locatie

Equiflexible vindt het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt en volledig kan ontspannen tijdens de behandeling. De voorkeur gaat dan ook altijd uit naar een aparte (verwarmde) behandelruimte. Mocht dit op locatie niet mogelijk zijn, dan kan Equiflexible door middel van een privacyscherm, op verzoek een afgeschermd hoekje creëren.

 

 

Contra-indicaties

Ook bij de stoelmassage geldt: Equiflexible behandelt alleen gezonde personen. Als iemand één of meer contra-indicaties vertoont, wordt er geen of gedeeltelijk geen stoelmassage gegeven. Bij twijfel wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts of behandelend arts.

  Neem contact op

  Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
  Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

  12 + 14 =