06-21822629 info@equiflexible.nl

Sportmassage

Bij sport of dagelijkse lichamelijke activiteiten wordt het lichaam vaak volledig belast. Ook langdurige stressvolle situaties kunnen zorgen voor een verkramping van de spieren. Door bepaalde bewegingspatronen worden sommige delen van het lichaam extra belast. De spieren en de bijbehorende structuren hebben bij overbelasting vaak veel te lijden. Dat uit zich in vermoeidheid, stijfheid en pijn, maar kan ook psychische klachten veroorzaken. Dit kan het dagelijks functioneren in de weg staan. Door onvoldoende herstel ontstaat steeds meer overbelasting. Dit vergroot de kans op blessures met het risico dat u enige tijd uit de roulatie bent. Het is dan ook erg belangrijk om deze klachten te voorkomen. Door regelmatig een sportmassagebehandeling te ondergaan verkleint u de kans op deze klachten.

Wat is sportmassage?

Sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller herstelt. Een sportmassage is een stevige massage, waarbij ook het bindweefsel los wordt gemaakt. Omdat de sportmassage over het algemeen wat steviger uitgevoerd wordt en de spieren in een diepere laag benaderd worden dan een ander soort massage, kan het soms wat minder prettig aanvoelen. Dit is een teken dat er ergens een blokkade zit. Tijdens de behandeling wordt geprobeerd om deze blokkade te verhelpen. Dit lukt niet altijd tijdens 1 behandeling. Er zijn soms meerdere behandelingen nodig om de blokkade helemaal weg te krijgen. Er wordt altijd in de gaten gehouden of de juiste intensiteit wordt toegepast tijdens de massage.

Voor wie is sportmassage bedoelt?

Sportmassage wordt toegepast op gezonde personen, op gezond weefsel en is gericht op het voorkomen van stoornissen in het bewegingsapparaat. Het is dus zeker niet zo dat sportmassage alleen bedoelt is voor sporters.
Integendeel. Het is ook erg geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een stevige massage.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een massagebehandeling wordt altijd individueel aangepast. Voor de behandeling vindt dan ook altijd onderzoek plaats en wordt er gevraagd waar je behoefte aan hebt. Dit onderzoek bestaat uit: informatie/anamnese, observatie/inspectie, functietests en palpatie. Tijdens de anamnese wordt kennis gemaakt, bekeken of er indicaties zijn dat er niet of deels gemasseerd mag worden (contra-indicaties) en wat uw gezondheidstoestand is. Je kan kiezen uit een deelbehandeling (nek/schouderregio bijvoorbeeld) of een behandeling voor het hele lichaam.

Wat is het effect van een sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van de spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het lichaam sneller in staat is te herstellen. De kans op blessures wordt kleiner, omdat overbelasting van spieren wordt voorkomen. Een sportmassage kan gebruikt worden om spieren te activeren.

Sportmassage op locatie

Bij de sportmassage op locatie dient je zelf voor een (verwarmde) ruimte te zorgen waar gemasseerd kan worden. Equiflexible beschikt over een privacyscherm en kan indien nodig, op verzoek, een apart hoekje creëren.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die een bezoek aan de sportmasseur vergoeden. Dit kun je navragen bij je verzekering of terug vinden in de polisvoorwaarden van de zorgverzekering.

Wist u dat?

Veel chronische klachten op latere leeftijd hun oorsprong vinden in vroegere overbelasting van het lichaam? Als de spieren niet in goede conditie zijn, kunnen andere structuren overbelast worden. Sportmassage heeft dan ook als doel het verbeteren van de conditie van de spieren, zodat men bewegingen tijdens de sport of dagelijkse bezigheden zonder belemmering uit kan voeren.

* Equiflexible behandelt alleen gezonde personen en stelt geen diagnoses. Bij twijfel over de gezondheidstoestand wordt altijd doorverwezen naar een specialist zoals een arts of een fysiotherapeut. Een massagebehandeling is dus geen vervanging van een consult door een specialist. Eventueel kan in overleg met de behandelend specialist wel een behandelplan opgesteld worden.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

8 + 9 =