06-21822629 info@equiflexible.nl

Sportmassage paard

Zeker paarden die voor de sport gebruikt worden, zijn net als (top)sporters: atleten. Spieren kunnen door de trainingen overbelast, maar ook onder belast raken wat kan resulteren in blessures. Dit wil je je voorkomen. Het is dan ook belangrijk om naast een goede verzorging en een gericht en opbouwend trainingsschema, te zorgen voor voldoende herstelmomenten. Daarnaast ondervinden paarden ook stress door wedstrijden bijvoorbeeld.

Meer over sportmassage voor paard en / of ruiter

Waarom massage bij paarden?

Een massage helpt de stress te onderdrukken, de ontspanning te verbeteren en beschadigingen aan de spieren te voorkomen. Dit resulteert in een beter herstel, een verbetering van de prestaties en een verbetering van het algemeen welbevinden van het paard. Kortom: het paard zal zich lekkerder in zijn lijf gaan voelen.

 

Hoe herken je spierproblemen?

Het is belangrijk om spierproblemen snel te herkennen. Een te lange overbelasting- maar ook een onderbelasting van de spieren, zorgt voor een vergroot risico op blessures. Spierproblemen zijn onder meer te herkennen aan*:

  • Kreupelheid
  • Staken 
  • Verminderde (zijwaartse) buiging
  • Verkorten in paslengte
  • Moeite met onderbrengen van het achterbeen en kantelen van het bekken
  • Gevoelig reageren bij aanraken of poetsen

*Deze voorbeelden kunnen ook een indicatie zijn van een veterinair of dierfysiotherapeutisch probleem. Equiflexible behandelt alleen gezonde paarden en stelt geen diagnoses. Bij twijfel over de gezondheidstoestand wordt altijd doorverwezen naar een specialist zoals een veearts, osteopaat of dierfysiotherapeut. Een massagebehandeling is dus geen vervanging van een consult door een specialist. Eventueel kan in overleg met de behandelend specialist wel een behandelplan opgesteld worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan het eerste consult, wordt u een vragenformulier toegezonden. Equiflexible ontvangt dit formulier graag voor het eerste consult ingevuld retour. Bij het eerste consult wordt dit vragenformulier (anamnese) besproken en vindt er een uitgebreid functieonderzoek plaats. Het paard wordt beoordeeld in stand en beweging. Er wordt onder andere gekeken naar de algemene conditie van het paard, de ontwikkeling van de boven- en onderlijn. De bevindingen vanuit de anamnese en het functieonderzoek bepalen de regio welke het beste behandeld kan worden. In overleg met de eigenaar/verzorger van het paard wordt een behandelplan opgesteld.

Bij de daadwerkelijke massage wordt er gezocht naar gevoelige, pijnlijke plekken waarna deze behandeld worden. Ook worden er tips gegeven voor de training hoe de over- en onderbelaste spieren het beste getraind kunnen worden en hoe blessures het beste voorkomen kunnen worden.

Equiflexible is de allround paardensportmasseur die paard én ruiter helpt om blessurevrij een hoger niveau te bereiken!

U vindt Equiflexible ook in het register van gediplomeerde erkende paardensportmasseurs.

 

Sport- en stoelmassage ruiter

Paardrijden is een samenspel tussen ruiter en paard. Bepaalde spanningen vanuit het ruiterlichaam werken in op het paard en vice versa. Beiden kunnen niet los gezien worden van elkaar. Daarom is het belangrijk dat zowel ruiter als paard regelmatig gemasseerd worden om blokkades te voorkomen. Hierdoor voelen het paard en de ruiter zich beter in het lijf waardoor zij beter op elkaar ingespeeld raken. Op deze manier worden trainingsdoelen eerder bereikt en kan er optimaal toegewerkt worden naar prestaties. Equiflexible biedt verschillende combinatie massagepakketten aan. Deze kunt u vinden onder tarieven.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

1 + 13 =