06-21822629 info@equiflexible.nl

Ruitervitaal coaching

Binnen de paardensport ligt de focus vooral op de vitaliteit en gezondheid van het paard en om als combinatie zo goed mogelijk te presteren. Van paarden wordt zeker in de wedstrijdsport, veel gevraagd. Er komt veel inspanning, uithoudingsvermogen en souplesse bij kijken en ook op mentaal gebied vragen we soms best wel heel wat van een paard. Bij paardrijden wordt het lichaam van de ruiter/amazone doorgaans eenzijdig belast. Nagenoeg constant worden dezelfde spieren aangesproken met kans op overbelasting. Andere spieren raken daarentegen onderbelast wat eveneens kan zorgen voor blessures. Belangrijk daarbij is dat een fitte en symmetrisch ontwikkelde ruiter/amazone minder belastend inwerkt op het paard wat de rijprestaties ten goede komt.

Door middel van ruitervitaal coaching raak je beter ingespeeld op je paard met betere prestaties tot gevolg

Om er voor te zorgen dat paard en ruiter goed op elkaar ingespeeld raken en zo optimaal mogelijk kunnen presteren, is het dan ook van belang dat ook de ruiter/amazone fit en vitaal is. Door het gehele lichaam te trainen met aandacht voor de kleinere spieren en de fijne motoriek, is de ruiter/amazone in staat om een meer onafhankelijke zit te ontwikkelen en een beter team te vormen met het paard.

Samen met jou als ruiter/amazone werk ik aan jouw vitaliteit, symmetrie, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen zodat er een (meer) synergetische wisselwerking ontstaat tussen jou en je paard. Doordat ik ook opgeleid ben als dressuur instructeur en dressuur jurylid, kijk ik naar het bredere plaatje. Ruitervitaal coaching is meer dan alleen je lichaam trainen. Ik kijk samen met jou onder meer ook naar je voedingspatroon, een goede arbeidsrustverhouding en het mentaal lekker in je vel zitten.

Ruitervitaal coaching zorgt er niet alleen voor dat je tot betere prestaties komt met je paard en blessures kan voorkomen, maar ook dat je je in het dagelijks leven fitter en vitaler gaat voelen. Een mooie win-win situatie dus!

Wil je gezellig in een groep trainen met je stalgenoten of toch liever alleen?

Het kan allemaal! Ook online trainen is mogelijk. Net wat je fijn vindt en waar jij behoefte aan hebt. Kijk voor meer informatie bij de tarieven of mail, bel of app mij voor meer informatie.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

10 + 11 =