06-21822629 info@equiflexible.nl

Over mij

Mijn naam is Liana Noorlander. Ik ben NGS-gediplomeerd sportmasseur, gediplomeerd en erkend sportmasseur bij paarden én gediplomeerd ruitervitaal coach. Ik vind het belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten en zich fit voelen. Daarnaast ben ik al van jongs af aan gefascineerd door paarden. In mijn praktijk Equiflexible kan ik beide passies combineren: vrouwen, ruiters/amazones én paarden zich beter in het lijf laten voelen door middel van massage en (ruiter) vitaalcoaching.

Als jong meisje had ik het paardenvirus snel te pakken

We verhuisden naar een 2-onder-1 kap in het buitengebied. Mijn buren hadden paarden en de liefde voor deze dieren had ik snel te pakken. Dagenlang was ik in stal te vinden. Ik was niet meer weg te slaan bij deze indrukwekkende dieren.

Mijn ouders besloten dan ook maar om een pony voor hun 10-jarige dochter te kopen. Ze dachten als ik een jaar op 16 zou zijn, deze liefde vanzelf wel weer over zou gaan. Het tegendeel was waar. De liefde voor paarden is nooit over gegaan.

Ik vind het fijn om mensen en paarden te helpen, zodat ze zich beter gaan voelen

In deze drukke maatschappij wordt er nogal wat van ons verwacht. We leggen onszelf vaak te veel op. We hollen van het 1 naar het ander, proberen alle ballen in de lucht te houden en vergen zo het uiterste van ons lichaam. Dit kan verschillende klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn en nek- en schouderklachten. Over het algemeen lassen we te weinig ontspanningsmomenten in. Terwijl deze juist zo belangrijk zijn. Door regelmatig te ontspannen houd je het langer vol en kun je lichamelijke- maar ook psychische klachten voorkomen. Ik vind het mooi om dit ontspanningsmoment te mogen geven, de blokkades weg te masseren en ervoor te zorgen dat je er weer even tegen aan kan. Je kan bij mij ook in het weekend en de avonden terecht. Wel zo ‘flexible’. 😉

Door mijn ervaring weet ik snel de vinger op de zere plek te leggen

Ik heb verschillende paarden uitgebracht op Z niveau en geklasseerd. Waarbij het hoogste niveau ZZ-licht is geweest. Daarnaast heb ik de IL-jurycursus en de ORUN-cursus 1e fase gevolgd. Mijn rijervaring in combinatie met de ervaring die ik opgedaan heb bij de cursussen, helpt bij het masseren van paarden en het begeleiden van ruiters/amazones. Ik weet daardoor waar de knelpunten liggen. Rijtechnische- en spierproblemen worden niet altijd veroorzaakt in het betreffende, lokale gebied, maar vinden vaak hun oorsprong in een ander deel van het lichaam. Ik kijk naar het grote geheel en pas de massages en de (ruiter) vitaalcoaching daar op aan. Daarnaast geef ik in overleg, (rijtechnische) oefeningen mee om de soepelheid en lenigheid te vergroten. Regelmatig volg ik diverse (humane) cursussen om mijn kennis en kunde op niveau te houden.

Zitten je spieren vast, loopt je paard niet fijn, wil je fitter worden en optimaal presteren of wil je gewoon even een momentje van ontspanning ervaren? Dan ben ik er voor je. Als sportmasseur en ruitervitaal coach help ik jou én je paard om blessures te voorkomen, fitter te worden en het beste uit je zelf te halen!

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

2 + 13 =