06-21822629 info@equiflexible.nl

Ontspannings massage

Bij Equiflexible kunt u ook terecht voor een heerlijke ontspanningsmassage. Een ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking. Het zorgt voor ontspanning van de spieren, verbetert de doorbloeding en de stofwisseling en creëert rust in je hoofd.  Het immuunsysteem en de weerstand krijgen een boost, zodat je er weer even tegen aan kunt.

Wat is een ontspanningsmassage?

Bij een ontspanningsmassage worden de buitenste lagen van het spierweefsel gemasseerd. De massage werkt minder diep in dan een sportmassage waarbij de dieper gelegen spieren gemasseerd worden. Het tempo en de druk liggen bij een ontspanningsmassage lager. Het is een rustige, zachte massage. Er wordt gebruik gemaakt van  natuurlijk geurende oliën. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een geurloze olie.  

 

Waarom een ontspanningsmassage?

 Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je even helemaal kan ontstressen. Stress kan de oorzaak zijn van verschillende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, nek- en schouderklachten bijvoorbeeld. Een ontspanningsmassage kan verlichting geven bij dit soort klachten en kan de pijn verzachten. In sommige gevallen kan het er voor zorgen dat klachten zelfs (tijdelijk) verdwijnen.

 Een ontspanningsmassage is uiteraard ook geschikt als je geen fysieke klachten hebt. Het zorgt voor een preventieve werking. Door regelmatig een ontspanningsmassage te ondergaan, kunnen klachten voorkomen worden. Het is ook een stukje bewustwording van je lichaam. Soms blijkt uit een massage dat de spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je beseft.

 

Wat zijn de effecten van een ontspanningsmassage? 

 Een ontspanningsmassage zorgt onder andere voor: 

 • een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller en beter afgevoerd kunnen worden;
 • een betere stofwisseling;
 • een verbeterde spierfunctie;
 • slaapbevordering en een diepere ademhaling en
 • het toenemen van het algemeen welbevinden. 

 

Een ontspanningsmassage kan helaas niet in alle gevallen toegepast worden

 Equiflexible behandelt alleen gezonde personen en stelt geen diagnoses. Als iemand één of meer contra-indicaties vertoont, dan zal er geen of gedeeltelijk geen massage gegeven worden. Bij twijfel over de gezondheidstoestand wordt altijd doorverwezen naar een specialist zoals een arts of een fysiotherapeut. Een massagebehandeling is dus geen vervanging van een consult door een specialist. Eventueel kan in overleg met de behandelend specialist wel een behandelplan opgesteld worden. 

 

   

   

  Neem contact op

  Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
  Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

  9 + 11 =