06-21822629 info@equiflexible.nl

Hot/Coldstone massage

De hotstonemassage is een massagetherapie waarbij warme stenen (afwisselend met koude stenen) gebruikt worden. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen. De hotstone massage kent een lange geschiedenis en wordt al vele duizenden jaren over heel de wereld toegepast.

Meer over hot/coldstone massages

Waarom een hotstonemassage?

De warmte van de basaltstenen en de massage bevordert de stofwisseling in het weefsel. Vooral het weefsel met een langzame stofwisseling profiteert hiervan, zoals pezen, banden en bindweefsel. De rek van weefsel en de wendbaarheid van de gewrichten worden groter. De massage maakt de bloedvaten wijder. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Het weefsel krijgt daardoor meer zuurstof en voedingsstoffen. De spieren ontspannen en de pijn vermindert.

 

Wat zijn de effecten van een hotstonemassage? 

De massage activeert een groot aantal lichaamsprocessen en bereikt bijna alle aspecten van het organisme. Het zorgt voor:

 • een betere doorbloeding
 • een betere doorstroming van het lymfestelsel
 • afvoer van afvalstoffen
 • ontspanning van gespannen spieren
 • een rustgevende werking bij stress
 • verminderde bijwerking van stress zoals hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering,
 • vermindering van pijn bij gewrichtsklachten, rugklachten en spierpijn
 • versterking van het immuunsysteem

   

  Wat is een coldstonemassage?

  Coldstones worden tijdens een hot- en coldstone massage kortstondig gebruikt. Coldstones zijn speciale marmeren/onyx stenen die bestaan uit kristallen en kalk. Ze dragen bij de massage bij tot de lichamelijk fitheid. De massage wordt hierdoor verfrissend ervaren. Ook de colstones bezitten heilzame eigenschappen. Ze bevorderen de opname van calcium, verbeteren het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel en het botstelsel. De koude stenen zorgen o.a. voor de afvoer van afvalstoffen. Hot- en coldstonemassage richt zich net als bij de Hotstonemassage op de verschillende lichaamsdelen. De combinatie van Hotstone- en coldstonemassage zorgt voor een heilzame werking die tot diep in het lichaam wordt ervaren. De energiehuishouding herstelt zich.

  Bij Equiflexible kun je terecht voor een hotstone massage of een combinatie van een hot- en coldstonemassage.

   

  Een hot-/coldstonemassage kan helaas niet in alle gevallen toegepast worden

  In verband met de warme temperatuur en de werking van de hotstones is deze massage niet geschikt als je zwanger bent of zwanger wilt raken. Ook bij de hot-/coldstonemassage geldt verder dat alleen gezonde personen behandeld worden. Als iemand een of meer contra indicaties vertoont, dan zal er geen of gedeeltelijk geen hot-/coldstone massage gegeven worden. Bij twijfel wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts of behandelend arts. Voor de contra-indicaties zie hier.

   

    

   Neem contact op

   Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
   Gebruik onderstaand formulier en ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk

   14 + 4 =